Machines

MaxWind

De MaxWind is een afvalzuiger en straatveger ineen. Deze volledig elektrisch aangedreven machine heeft een vuilcontainer met een inhoud van 90 liter, waarin de het speciale HEPA filter de fijnstof PM10 en kwartsstof opvangt. Compact zoals hij is, is hij vanachter de machine gemakkelijk lopend, staand of zittend te bedienen. Tenax produceert de machine sinds 2016 en heeft er inmiddels 300 stuks verkocht. Sinds twee jaar is de machine in Nederland actief.
Uit diverse testen, waaronder in Rotterdam, is gebleken dat de machine netto 4 uur werktijd heeft. Perfect voor de reiniging van bijvoorbeeld pleinen en parken.
Productinformatie

Tenax SmartWind

De SmartWind is ook een afvalzuiger en straatveger ineen. Met een vuilcontainer van 220 liter, inclusief HEPA filter voor PM10 fijnstof en kwartsstof, is deze volledig elektrisch aangedreven machine een slag groter dan de Maxwind. Bovendien is het mogelijk het vuil op te vangen in een plastic zak (optioneel). De machine biedt een zitplaats voor één persoon en bestuurt middels de unieke joystickbesturing. De SmartWind is sinds begin 2019 in productie en is de nieuwste aanwinst in het Tenax-veegwagenpark. Verder heeft de machine een werktijd van netto 4 tot 6 uur, ruim voldoende voor bijvoorbeeld pleinen, parken en bedrijventerreinen.
Productinformatie

Wilt u de machine zelf ervaren?

Neem contact met ons om de elektrische straatveegmachines zelf te ervaren.

Tenax Electra 1.0

Met de Electra 1.0 gaat Tenax een stap verder. Dit is namelijk de meest energie-efficiënte veegmachine tot 1 m3 ter wereld. Doordat er geen hydrauliek aan te pas komt, en het daar bijbehorende energieverlies, heeft de machine een laag energieverbruik; de accu gaat langer mee. Bovendien is er regeneratie van de accu bij het afremmen. Met de Electra 1.0 en de 2.0 NEO is Tenax de enige producent van volledig elektrische veegmachines.
Met een unieke fijnstoffilter vangt de Electra 1.0 de schadelijk fijnstof PM10 op. Bovendien zijn de Electra 1.0 en 2.0 NEO met het 48 volt elektrisch systeem de laagste voltage straatveegmachines ter wereld. Door dit systeem zijn er geen speciale eisen voor de werkplaats en is er geen speciale personeelsopleiding vereist. Tel daar het CAN-BUS systeem, waarmee de machine gemakkelijk uit te lezen is, bij op en u hebt een zeer gebruiksvriendelijke veegmachine. Tot slot heeft de machine een 100 liter schoonwatertank. Gemiddeld heeft hij een netto werktijd van 6 tot 8 uur, inclusief gebruik van de airco en/of de verwarming.
Productinformatie

Tenax Electra 2.0 NEO

De Electra 2.0 NEO is als 2 m3 elektrische veegmachine niet alleen in formaat de grote broer van de Electra 1.0, maar ook in specificaties. Net als de 1.0 is de 2.0 NEO volledig elektrisch en de meest energie-efficiënte machine in zijn soort. Om dit kracht bij te zetten regenereren de remmen energie, heeft de machine een 48 volt elektrisch systeem en maakt hij gebruik van hetzelfde CAN-BUS systeem als de Electra 1.0. Wij bieden vier alternatieven voor de lithium batterij. Tenax en ED-4U willen graag met Roteb Lease het daadwerkelijke energieverbruik van de 2.0 NEO in kaart brengen. Naar aanleiding van één jaar monitoren zal blijken welke van de vier batterijen het meest voordelige en betrouwbare alternatief voor de lithium batterij is. Ook noemenswaardig is het feit dat de 2.0 NEO voor 92% recyclebaar is en daarmee een minimale impact op het milieu. Naast de grotere inhoud van de vuilcontainer, biedt de cabine van de 2.0 NEO plaats aan twee personen, heeft hij een schoonwatertank van maar liefst 400 liter en schakelt u gemakkelijk tussen tweewielbesturing in rijmodus en vierwielbesturing in werkmodus. De machine is in 2018 geïntroduceerd. De machine een werktijd van 6 tot 8 uur, inclusief het gebruik van de airco en/of de verwarming. Dit is gebleken uit diverse tests, waaronder in Rotterdam.
Productinformatie

Tenax Electra 2.0 NEO

De Electra 2.0 HYDRO is een volledig elektrische spoelwagen met een capaciteit van 1.550 liter, met een totaalgewicht van 3.850 kg (volledig gevuld met water). De machine is een afgeleide van de NEO-straatveegmachine (zie hierboven nader omschreven).
Productinformatie

Wilt u de machine zelf ervaren?

Neem contact met ons om de elektrische straatveegmachines zelf te ervaren.